Vrei sa te ajut? | Cursuri Reiki

Vrei sa te ajut?

Mai bine nu accepta daca nu ai de gand sa aplici! Nu e momentul tau acum!

De curand am primit o invitatie sa ma inscriu intr-un grup ce imi pemitea accesul la anumite resurse, cursuri, webinarii, etc dintr-un anumit domeniu. Partea care mi-a atras atentia in mod special a fost aceea in care se specifica faptul ca daca sunt doar un colectionar de cursuri si nu aplic nimic din acele informatii, mai bine nu ma inscriu - ei au nevoie de un grup activ!

Trebuie sa recunosc ca am stat putin pe ganduri si, decizia mea a fost sa renunt la a ma inscrie desi oferta era foarte tentanta, dar nu faceam decat sa achizitionez ceva care cine stie cand voi avea nevoie si timp sa folosesc.

Maestrul care ajutaAsculta, practica si cere sfaturile indrumatorului tau!

Din fericire, aceasta experienta a avut un ecou si in preocuparea mea de a mentine vie “flacara” Reiki in tine, cel care te-ai inscris la cursurile mele.

Stiu ca e greu in zilele de azi sa faci ceva in afara orelor de servici. Dar nu de acest lucru ai nevoie sa-ti spuna instructorul tau Reiki. Maestrul tau, are menirea sa te mobilizeze in a practica tehnicile pe care le-ai deprins la un curs unde nu ai venit ca la film, doar sa vizionezi.

Practica este singura modalitate de a intelege si a prinde incredere in ceea ce faci. O mie de carti si o suta de Maestri Reiki, nu vor putea sa te convinga de faptul ca Reiki este potrivit pentru tine. Fiecare are momentul sau in care incepe sa inteleaga sa accepte si sa aplice. Daca nu reusesti sa aplici pentru tine, cum vei reusi sa ii ajuti pe ceilalti?! Cunosc o persoana care in urma unui acces de tuse, si-a invins teama de a-i face Reiki copilului sau, iar rezultatul a surprins-o, tusea copilului oprindu-se in cateva minute. Alta persoana a reusit sa iasa dintr-o criza alergica fara sa cheme salvarea - de obicei asa proceda pentru ca risca sa intre in soc anafilactic. Si exemplele pot continua.

ImplinireGaseste-ti Calea, apoi vor urma si revelatiile tale!

Am intalnit diferite motivatii de a participa la un curs de Reiki: de la dorinta de a castiga bani, la nevoia de vindecare personala sau a persoanelor dragi, din curiozitate, incercarea de a face ceva nou si pana la cautarea de sine. Prioritatea ta care ar fi? Orice motivatie e bine venita si arata o anumita disponibilitate, deschidere a ta de a depune un efort in a experimenta noua oportunitate. Maestrul are rolul de a te ajuta in clarificarea obiectivelor si de a te indruma in practica ta prin… oferirea de teme.

Unii elevi asteapta asemenea instructiuni si chiar daca altii se urnesc mai greu, sunt sigur ca rezultatele unei practici organizate si indrumate sunt mai rapide. Feedback-ul si creearea unui grup de lucru poate mobiliza elevii sa practice.

Am scris aceste randuri pentru ca am sentimentul ca practicantii de Yoga, Qi Gong, Tai Chi sunt mult mai sarguinciosi decat cei care practica Reiki. Si cred ca acest lucru vine si dintr-o popularizare gresita a Reiki-ului, si anume ca rezultatele se obtin mult mai usor si mult mai rapid. Ceea ce este fals. Oricat de facile ar fi tehnicile, fara repetarea lor si practica personala, rezultatele vor continua sa fie superficiale.

Important este sa impartasestiBagheta magica nu te poate face intelept peste noapte

Bagheta magica (a se vedea utilizarea simbolurilor) nu poate tine loc de o meditatie sau un autotratament sau orice alta tehnica energetica ce presupune un timp alocat pentru executie. Sunt multe mituri in Reiki si uneori rezultatele raman in asteptare sau ele se manifesta numai la nivel exterior, neexistand si o transformare interioara a practicantului. Intelegerea si canalizarea elevului ca prin Reiki poti sa-ti ameliorezi viata prin schimbarea celorlalti sau prin obtinerea de conjuncturi favorabile tie, nu te face un om mai bun sau mai adaptat societatii.

O lume mai buna incepe de la tine!