Tehnica Reiki - Reiki in trei pasi | Cursuri Reiki

Tehnica Reiki - Reiki in trei pasi

Tehnica Reiki - Cel mai scurt curs de Reiki

Partea teoretica a unui curs de Reiki ar putea fi expusa in doar cinci minute. Din pacate avem o experienta in spate iar “paharul” nostru este prea plin atunci cand mai cerem de baut…

Mi-au ramas intiparite in minte cuvintele lui Hyacuten Inamoto sensei care explica intr-un mod simplu, cei trei pasi pe care ar trebui sa-i faca un practicant Reiki. Desi acest lucru s-a intamplat acum cinci ani, inca descopar cum intrebarile mele isi gasesc raspunsul in cuvintele maestrului:

Reiki in trei pasiPrimul pas in tehnica Reiki este acela care tine de noi, in care practicantul intentioneaza unde va directiona aceasta energie a iubirii (care reprezinta esenta Universului) pentru a duce la indeplinire scopul Universului: Armonia.

Al doilea pas in tehnica Reiki este cheia raspunsurilor pentru intrebarile care pot apare pe cale si reprezinta chiar esenta invataturilor. Acest pas poate fi nuantat si este folosit in diverse moduri de catre profesorii Reiki: cel mai des il gasim prin afirmatia “Sa fii un canal pur de Lumina”. A fi in armonie cu Universul ar putea semnifica acelasi lucru. Hyacuten Inamoto sensei folosea cuvintele “Sa te abandonezi Universului”. Mikao Usui sensei folosea deseori afirmatia “Universul este in mine iar eu sunt Universul”. In acest caz, “A fi una cu Universul” mi se pare cea mai cuprinzatoare descriere a ceea ce urmeaza sa experimenteze practicantul. Atunci cand esti una cu Universul celelalte definitii dispar, puritatea canalului sau armonia cu ceva ceea ce esti deja nu mai au sens.

Acest pas reprezinta si practica spirituala in Reiki. Este tinta tuturor invataturilor, religiilor fiecare avand modalitatea proprie de a exprima acest scop.

Iar ultimul pas in tehnica Reiki este de fapt o consecinta: Sa zambesti…