Spiritualitatea de zi cu zi | Cursuri Reiki

Spiritualitatea de zi cu zi

Cand spiritualitatea se intalneste cu normalitatea

Am fost de cateva ori criticat ca ma pierd in detalii sau ca discutam prea mult despre lucruri “normale” in loc sa castigam timp pentru Reiki. Acest articol nu este pentru a ma justifica, ci pentru a clarifica faptul ca dimensiunea spirituala trebuie descoperita in viata de zi cu zi.

Curs Gendai RekiPregatirea cursului

Exista un moment la inceputurile cursurilor unde se realizeaza “chimia” intre cursanti si profesor. Fara aceasta acomodare, deschidere, punere pe aceeasi unda, incredere, nu cred ca poate exista un curs reusit. Cu cat elevul depaseste acest moment mai repede si mai bine, cu atat va “primi” mai mult, va iesi “castigat”. Aceasta chimie nu tine doar de instructor ci de toti participantii. Cu cat aceasta legatura este mai frumoasa, comunicarea este mai buna si toti sunt castigati, inclusiv maestrul care devine mai “inspirat”. In aceste momente de inceput, ne cunoastem mai bine si uneori spunem lucruri pe care nu le spunem oricand. Sunt interesat de incercarile spirituale ale fiecaruia si de cele mai multe ori, nu pot sa critic sau sa fiu contra acestor alegeri. Chiar si in timpul cursului, fac referire la faptul ca Reiki nu este singura cale disponibila, dar fac referire la Reiki pentru ca… acum suntem la un astfel de curs. Cred ca orice cale este buna, important este ce intelegem din ea, sau/si ce a inteles maestrul din ea pentru a te indruma inr-o directie buna.

Intalnire de practica ReikiIntalnirile de practica - descoperirea dimensiunii spirituale

Acelasi moment de acomodare apare si in cazul intalnirilor mele de practica Reiki, timp care il petrec pentru a intra in atmosfera de meditatie dupa o zi de munca si agitatie pentru cei mai multi. Totodata au timp sa apara si colegii care mai intarzie datorita traficului. Uneori poate apare sentimentul ca pierdem timpul, dar chiar daca vorbim de preocuparile sau provocarile fiecaruia, acest lucru poate fi momentul premergator inspiratiilor si revelatiilor care apar de-a lungul intalnirii. In acelasi timp, intalnirea devine mai “umana” iar spiritualitatea incepe sa se confunde cu cotidianul. Astfel se face tranzitia la ceea ce spun si poate se intelege mai greu cateodata, ca la nivelul de Maestru ar trebui sa descoperim spiritualitatea din viata noastra.

Kimiko Koyama senseiExemplul d-nei Kimiko Koyama sensei

Aceasta era si una dintre modalitatile unei importante maestre Reiki - Kimiko Koyama sensei, cea mai longeviva presedinte a Usui Reiki Ryoho Gakkai - care facand referire la unele experiente personale din viata de zi cu zi, le comenta reveland dimensiunea spirituala a acesteia. Nu am pretentia ca procedez intocmai dar intentionez sa trezesc acest sentiment spiritual in toti cei care imi calca pragul si sa constientizam ca spiritul nu se afla doar pe munte, ci oriunde am privi.