Reiki si eliberarile emotionale - caz terapeutic | Cursuri Reiki

Reiki si eliberarile emotionale - caz terapeutic

Reiki si emotiile negativeEmotiile negative si cauzele bolilor

Incepe sa fie recunoscut din ce in ce mai des importanta echilibrului mental-emotionale si rolul lui in pastrarea sanatatii fizice. "Incarcarea" cu emotii negative (in urma unor evenimente traumatizante) inseamna pana la urma boala iar "descarcarea" acestora inseamna recapatarea sanatatii iar invatarea modului de a trai emotiile fara a ne mai "incarca" inseamna Dezvoltare personala sau Cale spirituala.

Cum poate ajuta Reiki in astfel de cazuri

De curand am primit relatarea unei studente care a participat la un curs de Reiki incepatori. Incarcarea sa emotionala era cunoscuta avand efecte vizibile in viata de zi cu zi prin fricile din ce in ce mai acute si panica ce o cuprindea in anumite momente, tablou din ce in ce mai frecvent intalnit la majoritatea celor care duc o viata stresanta.

Eliberarea bagajului emotional prin ReikiInca din timpul cursului a avut diverse manifestari de la stare de agitatie pana la binecunoscutul cascat care in astfel de cazuri inseamna o descarcare emotionala ce este urmat de relaxare si o stare de bine. Manifestarile tin de "materialul clientului" si fiecare se elibereaza de "apasarea" acumulata prin ras, prin lacrimat etc.

A urmat partea mai interesanta ca rezultat al practicii individuale de acasa. Dupa cateva autotratamente, a aparut la o anumita pozitie a palmelor plasate pe corp pentru reechilibrare, o stare emotionala puternica ce i-a adus aminte de o anumita conjunctura prin care a trecut. Aceste trairi, insotite cateodata si de amintiri, reprezinta momentul de eliberare a toxine emotionale acumulate in timpul experientelor vietii. Ca efect imediat a fost perceptia de detasare resimtita fata de evenimentul evocat, fara resentimente, frici griji, care altadata ar fi "macinat-o".

Dupa alte cateva autotratamente, a aparut o alta descarcare, in acceasi pozitie a mainilor: o alta emotie, alte amintiri...

Toate acestea s-au intamplat in decurs de doua trei saptamani timp in care starea colegei a inceput sa se imbunatateasca.

Concluzie

Am vrut sa remarc cu aceasta relatare procesul de echilibrare si eficienta inca de la inceput, doar a unui curs de Reiki incepatori prin care, cei care au deschidere, isi pot lua in propriile lor maine, puterea si responsabilitatea vindecarii.

Precizare

Cercetarile psihismului uman au pus in evidenta ca nu este viabila optiunea renuntarii trairii asa-ziselor emotii negative in favoarea celor asa-zis pozitive. In momentul cand am luat aceasta decizie, am renuntat in aceeasi masura la a ne bucura, a ne entuziasma etc. In aceasta lumina, practica gandirii pozitive este pusa sub semnul intrebarii. Deocamdata ramane sa ne intoarcem tot la vechile practici spirituale care ne invata nu sa nu mai traim ci cum sa digeram ceea ce traim.