Alegerea maestrului Reiki | Cursuri Reiki

Alegerea maestrului Reiki

Lu Yu - maestrul ceaiuluiNu exista maestrul perfect
Cred ca ar trebui specificat de la inceput ca alegerea maestrului nu este o vanatoare a perfectiunii. Daca nu am plecat de la aceasta premiza, cred ca ar mai trebui sa stam putin sa ne “coacem”.

Toti suntem oameni si mai mult decat atat, in momentul in care privim prin prizma imperfectiunilor noastre, chiar si lui Dalai Lama i-am gasi defecte.

Cateva criterii pentru alegerea maestrului

Sa prezinte - Transparenta
Un bun indiciu ar fi transparenta oferita de profesor prin furnizarea de informatii cu privire la trecutul sau si pregatirea sa. Un simplu e-mail la contact nu pare sa fie suficient decat daca detaliile cerute ulterior sunt satisfacatoare.

Sa ofere - Linia de initiere
Atunci cand pornesc in cautarea unui drum care sa ma duc spre cunoasterea de sine, ar fi important ca persoana caruia ii cer ajutorul sa fie ceva mai avansata decat mine daca nu chiar o fiinta care s-a regasit. Cum astfel de maestrii sunt inca destul de rari, vom incerca sa cautam cateva repere care ar putea sa ne asigure intr-o oarecare masura ca vom invata ceva care a fost probat si nu a fost denaturat in timp.
Furnizarea liniei de initiere ne poate indica faptul ca informatia si energia transmisa de maestru este cea pe care o cautam. Ea reprezinta modalitatea in care aceste invataturi au fost transmise de la profesor la ucenic pana la noi si este normal sa dorim ca acest “telefon fara fir” sa fie cat mai scurt.
Deci aceasta informatie ar trebui pusa la dispozitie de catre orice maestru si din fericire acest lucru a inceput sa fie pus in practica.

Sa fi fost instruit in mod direct de catre maestrul sau
Reiki ofera posibilitatea interactiunii energetice la distanta. De aici, a aparut subiectul indelung controversat al initierilor la distanta. Aceste initieri nu sunt recunoscute de majoritatea maestrilor care s-au apropiat mai mult de traditia Reiki. Invatatura transmisa direct este mult mai eficienta si “mai completa” decat transmisa pe alte cai. Sa nu uitam ca vorbim despre un domeniu spiritual un domeniu in care, poate, mai mult decat in oricare altul, am dori ca sa cunoastem persoana care ne invata si sa primim cat mai mult de la ea, sa putem aprecia in mod cat mai direct seriozitatea, implicarea ei dar si veridicitatea invataturilor.  

Sa aiba experienta
E de preferat ca maestrul sa aiba o experienta si sa poata exemplifica ceea ce preda. Sa poata fi un model pentru elevii sai prin respectarea principiilor Reiki in viata sa dar si in modul in care ofera invatatura.

Sa organizeze - Intalniri de practica
Un alt aspect foarte important mi se pare acela ca maestrul sa organizeze intalniri periodice cu elevii. Aceste intalniri au rolul de a intari si aprofunda tehnicile invatate dar si de a oferi elevului o continuitate in practica, de a-l mentine in contact cu experienta Reiki, lucru destul de dificil de facut de unul singur mai ales la inceput.

Sa fie - Accesibil
Maestrul ar trebui sa fie disponibil sa clarifice neintelegerile ce apar in mintea elevului. Sa poata oferi raspunsuri macar prin e-mail, daca nu chiar prin viu grai, intalnirile de practica fiind o oportunitate in acest sens.

Folosirea intuitiei in alegerea maestrului
Alegerea maestrului ar fi bine sa fie facuta cu sufletul. Sa fie intr-un moment in care esti pregatit sa accepti ceva nou. Sa simti compatibilitatea, sa simti ca ti se potriveste.
Personal am tot meditat asupra ideei ca “atunci cand esti pregatit, maestrul este langa tine”. Am numeroase intamplari care sugereaza aceasta “punere pe unda” a elevului cu profesorul, chiar din momentul in care elevul s-a decis sa participe la curs. Deci chiar este adevarat - pentru cei mai senzitivi, este o realitate ca alegerile facute nu sunt intamplatoare.

Ce fac dupa ce mi-am ales maestrul?

Respecta-l!
O data ales, invata de la el. Chiar daca uneori ti se pare ca bate campii, respecta-l si accepta si o alta opinie decat a ta. In definitiv e doar o opinie si nu ar trebui sa te oblige nimeni sa ti-o insusesti. Nu de putine ori am acceptat opiniile invatatorilor mei abia dupa o anumita perioada, rastimp care a facut sa se probeze spusele lor.

Asculta-l!
Chiar daca uneori cuvinetele maestrului dor, asta reprezinta faptul ca te-au atins, si de fapt aceasta este menirea unui profesor, de a te… invata. Fii atent, si descopera ce din tine se opune schimbarii si atunci cand esti pregatit, actioneaza. Nu da vina si plasa responsabilitatea pe profesor, schimbarile si maniera de a o face iti apartin. S-au dus timpurile cand mama te tinea de mana ca sa inveti sa mergi. Astazi, in epoca moderna nici nu se mai accepta un astfel de maestru. Acest lucru poate fi valabil doar in manastiri sau in munti unde poate ca exista maestrii desavarsiti si ucenici care “au curajul” sa li se abandoneze.

Concluzie
Daca ne lasam ghidati de intuitie, atunci alegerea ar fi destul de usoara. Insa daca nu beneficiem de aceasta abilitate, ar fi bine sa ne ghidam de ratiune si sa alegem in functie de ceea ce dorim sa ni se ofere.

Multumiri
Am avut privilegiul de a ma intalni cu persoane care au dat un sens vietii mele si am inteles cat este de important sa stii ce sa iei din ce ti se ofera… Sunt profund recunoscator tuturor maestrilor mei, care m-au ajutat si ma ajuta in drumul meu, rezervandu-mi insa dreptul de a nu fi neaparat de acord cu toate ideile lor.