Karuna Reiki | Cursuri Reiki

Karuna Reiki

William Lee Rand si Calin Petru CotrauCe inseamna Karuna
"Karuna" este un cuvant sanscrit, folosit in Hinduism, Buddhism si Zen. El desemneaza, ca notiune, orice actiune menita sa diminueze suferinta altora si poate sa aiba, de asemenea, sensul de "actiune plina de compasiune".

Bazele sistemului Karuna Reiki
Karuna Reiki este un sistem de Reiki modern facand parte din categorie denumita Reiki netraditional. S-a conturat si maturizat sub indrumarea maestrului William Lee Rand devenind unul dintre principalele sisteme noi cunoscute si respectate in lumea Reiki-ului. Viziunea domniei sale imbina constintele ezoterice cu cele ale psihologiei moderne realizand un sistem special de vindecare si dezvoltare personala.

Karuna Reiki si Reiki Traditional
Daca sistemul traditional implica simplitatea, esenta, potentialitatea prin furnizarea a patru simboluri, in Karuna Reiki gasim detalierea, explicitarea diferitelor functii importante in procesul de terapie si de descoperire a Sinelui. Din acest punct de vedere, Karuna Reiki ar putea fi mai degraba un sistem de aprofundare a notiunilor inainte de a ne reintoarce catre simplitate - renuntarea la folosirea simbolurilor.

Ce implica primul nivel de practicant Karuna Reiki
Astfel primele doua nivele de practicant permit accesarea directa a acestor vibratii impletite cu sustinerea existentelor de lumina, indrumatorilor spirituali.

  • Regasim primul simbol corespunzator anesteziei spirituale care permite clientului abordarea problemelor sale existentiale intr-o maniera mult mai armonioasa, permitand astfel sa se deschida procesului de autocunoastere. Practicantul are astfel posibilitatea de a sterge memoria celulara, de a vindeca traumele provenite din copilarie si chiar din alte planuri existentiale. Vindecarea poate fi asistata in acest caz de Arhanghelul Gabriel.
  • Urmatorul simbol continua procesul de vindecare la un nivel mult mai profund fiind asociat chiar Arhanghelului Rafael cunoscut ca fiind Arhanghelul vindecator. In afara utilitatii sale in orice problema medicala, vibratia simbolului permite vindecarea partii intunecate a psihismului nostru denumita Umbra.
  • Al treilea simbol reprezinta vibratia centrala a acestui sistem si a intregii existente - aduce iubirea in locul vindecat. Permite armonizarea relatiilor, recapatarea stimei de sine si poate porni in acest fel procesul de vindecare a adictiilor. Corespunde ca si energie, lui Iisus dar si Fecioarei Maria.
  • Ultimul simbol invatat la nivelul I este cel care incheie o terapie. Aliniaza corpurile clientului, il energizeaza, il trezeste. Este energia Arhanghelului Mihail care permite reluarea activitatilor cotidiene impamantand fiinta, aducand forta de manifestare aici si acum in acest Univers material.

Ce implica al doilea nivel de practicant Karuna Reiki

  • Nivelul II din Karuna Reiki incepe cu simbolul ce permite refacerea, vindecarea functiilor mentale, invatarea, exprimarea, dar si creativitatea necesara indeplinirii scopurilor noastre in aceasta existenta.
  • Al doilea simbol ar putea fi o replica potentata a primului simbol din Reiki, avand energia cea mai apropiata de lumea materiala, ce permite astfel manifestarea rezultatului intentiei in acesata lume palpabila.
  • Al treilea simbol este de o mare importanta pe calea descoperirii de sine permitand practicantului sa-si manifeste fara piedici si inhibitii, talentele sale si sa-si gaseasca locul, menirea sa pe acest pamant.
  • Si ultimul simbol invatat la acest nivel ofera deschiderea catre perceptia unei vieti fara griji, si fara lupte interioare, niveland asperitatile pe calea care am pornit iar folosit impreuna cu celelalte simboluri face ca rezultatele obtinute sa se incadreze in ideea de natural.