Gendai Reiki ho | Cursuri Reiki

Gendai Reiki ho

Gendai Reiki hoGendai Reiki ho  (in traducere: metoda Reiki contemporan)
Este o forma de Usui Reiki.
Este una dintre cele mai populare scoli Reiki din Japonia, recunoscuta pe plan mondial, este o forma moderna de Reiki ce imbina elementele specifice Reiki-ului japonez practicat in cadrul Usui Reiki Ryoho Gakkai (scoala intemeiata de Mikao Usui sensei), cu metodele specifice din Reiki-ului Vestic. Este destinat omului modern ce nu mai are timp sa se preocupe de dezvoltarea sa spirituala, oferindu-i acestuia metode simple, eficiente care, practicate o perioada de timp il vor ajuta sa redevina OM.

Hiroshi Doi senseiDespre fondatorul sistemului Gendai Reiki ho
Hiroshi Doi sensei este fondatorul Gendai Reiki ho Kyokay (in traducere: Asociatia Scolii de Reiki Modern), cunoscator si practicant a peste 30 de tehnici de vindecare, domnia sa a fost instruit de doamna Kimiko Koyama (al sasea presedinte al Usui Reiki Ryoho Gakkai - din 2010 societatea are un nou presedinte - Takahashi Ichita, care este succesorul lui Masataka Kondo) si de alti maestri in linii japoneze mai putin cunoscute (Hiroshi Ohta, Ayako Sasaki, Chiyoko Yamaguchi, Mieko Mitsui).

Hiroshi Doi sensei este membru recunoscut al societatii de Reiki infiintata de Mikao Usui din Japonia (Usui Reiki Ryoho Gakkai) fiind instruit pana la nivelul 2 (Okuden) de catre sensei Kimiko Koyama.

Hyakuten Inamoto, Hiroshi Doi, Calin Petru CotrauLa intalnirea Reiki din Silkeborg - Danemarca in anul 2003, la care a participat si maestrul Calin Petru Cotrau, Hiroshi Doi a afirmat ca a refuzat initierea si recunoasterea oficiala ca Shihan in Usui Reiki Ryoho Gakkay precum si ocuparea unui post de vicepresedinte in aceasta organizatie, recunoastere care l-ar fi obligat sa nu mai poata preda Reiki in mod independent.

De precizat ca trecerea de la un nivel la altul in aceasta asociatie se face in momentul in care practicantul a ajuns deja la nivelul urmator din punct de vedere spiritual, intierea avand rolul de recunoastere a acestui fapt. In cazul Reiki-ului practicat in occident, acordajele au un cu totul alt inteles. Chiar Hiroshi Doi in prima sa carte Iyashino Gendai Reiki-ho spune: "Cand adevarul va ajunge cunoscut la nivel larg, ideea care se va raspandi va fi ca acordajul este doar un inceput, iar adevarata abilitate o vei dezvolta prin fortele tale, nu asa cum este inteles acum ca abilitatea este dezvoltata de acordaj".

Aceasta declaratie a fost reiterata si in anul 2005 in Ashiya - Japonia, unde Calin Petru Cotrau a reaudiat cursul de Gendai Reiki sustinut de catre Hiroshi Doi.

Urmatoarele patru concepte sunt restructurate ca fiind baza Gendai Reiki-ho

  • Reinvestigarea Reiki-ului Traditional si a Reiki-ului Vestic si restructurarea Gendai Reiki pentru „vindecarea corpului si a mintii si dezvoltarea spirituala”.
  • Evitarea misterului, dogmatismului si prejudecatilor. Aplicarea tehnicilor ale caror efecte sunt in mod obisnuit, verificate/simtite.
  • Respectarea conceptelor de baza Reiki ale lui Usui sensei, aplicarea tehnicilor eficace, care se potrivesc indeplinirii conceptelor/scopurilor.
  • Tehnicile sunt simplificate, standardizate si sunt structurate pentru a fi folosite cu usurinta in viata de zi cu zi.

Politica predarii
Predarea simpla a esentei si sprijinirea studentilor, atunci cand este ceruta.
Cel mai important aspect al seminarului este sa transmita „energie Reiki corecta si pura” si „esenta de baza a Reiki-ho”.
Sustinerea studentilor in folosirea Reiki-ho in viata de zi cu zi si practicarea tehnicilor in mod repetat, dupa seminar.
Se recomanda studentilor practicarea Hatsurei-ho si participarea la intalniri Reiki, cat mai mult cu putinta. Primirea de Reiju in mod repetat purifica corpul si mintea. Practicarea vindecarii si schimbul de energie, in intalnirile Reiki, sunt folositoare pentru imbunatatirea abilitatii Reiki.

Linia de initiere a acestui sistem este
Mikao Usui - Kan'ichi Taketomi - Kimiko Koyama - Hiroshi Doi
Ca urmare a acestei linii de initiere ce contine maestrii recunoscuti, energia Reiki este mostenita, in linie directa (din scoala fondatorului - Usui Reiki Ryoho Gakkay), de la Usui sensei.

Cei care vor participa la cursurile organizate pe acest site vor avea linia de initiere:
Mikao Usui - Kan'ichi Taketomi - Kimiko Koyama - Hiroshi Doi - Bogdan Levitchi