Meditatie - Gassho meiso | Cursuri Reiki

Meditatie - Gassho meiso

Termenul japonez gassho se refera la gestul ritualic constand din plasarea ambelor palme lipite - in pozitia rugaciunii - in fata gurii, cu varfurile degetelor sub nivelul nasului.

O varianta des intalnita este de a plasa mainile in fata pieptului pe centru la un nivel imediat deasupra inimii.

Gassho implica recunoasterea unitatii tuturor fiintelor. Acest gest este folosit de asmenea pentru a arata respectul fata de Buddhasi, Bodhisattvasi, Preoti, Invatatori.

Modalitatea de executie

Gassho meiso in general este executat stand in seiza (in genunchi) dar se poate folosi si in pozitii mai comode, stand in picioare sau asezati pe un scaun.

Inchideti ochii si concentrati-va atentia in zona Tanden - in interiorul corpului la jumatatea distantei dintre ombilic si osul pubian.

Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei, fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort.

Cand sunteti pregatit, pastrand ochii inchisi, aduceti mainile impreunate in pozitia gassho. Indreptati-va apoi usor atentia din zona Tanden in zona de atingere a celor doua degete mijlocii.

Continuati relaxat si in liniste sa urmariti ritmul respiratiei.

Uitati orice altceva.

Nu mai exista nimic altceva.

Mentineti aceasta stare de constiinta atat timp cat doriti.