De la cafea la Reiki | Cursuri Reiki

De la cafea la Reiki

De la cafea la ReikiTrezirea

De curand, in urma unei expriente neplacute am inceput sa ma reinteresez de lumea cafelei si mai exact de espressoare si modul de preparare al unui espresso.

Mai exact, am incercat sa cumpar un nou aparat de facut espresso din gama chinezarii, eu fiind deja posesorul unui astfel de aparat care se apropie de incheierea activitatii... Asadar, am achizitionat un nou model, un upgrade la ce aveam, dar... stupoare, cafeaua are gust ars si caimac mai putin!... Si pentru ca mama m-a facut inginer, am inceput sa caut.

Acum observ de fapt ca reiau pasii pe care i-am facut si in lumea ceaiului - descoperind ce inseamna un ceai bun si cum se face el si cred ca lucrul cel mai important - ce inseamna "un ceai bun". Din pacate inca ne aflam in stadiul khitsch-uilor. Dorim ceva rapid, ieftin si sa ne satisfaca simturile destul de putin rafinate.

Si cand vorbesc de rafinament, acesta se reflecta in toate aspectele unei persoane, societati. Spunea un maestru al ceaiului ca din momentul in care a inceput sa-si rafineze simtul gustului, aceasta atentie la detalii s-a extins si in alte preocupari ale sale, dar a aparut si efectul secundar - nu mai poate consuma orice fel de mancare. :)

De la cafea la ReikiCercetarea

Revenind la cafea, si aici exista diferite nise, clase de cumparatori: cei care folosesc cafeaua din supermarketuri sau cei care cauta cafea proaspat prajita pentru a o macina inaintea prepararii licorii. Si se pare ca exista si o alta categorie care prefera chimicalele, prafurile gata preparate. La toate aceste produse, pentru cine doreste sa investeasca si in tehnica, exista obtiuni. Plecand de la clasicul ibric (aici nu am prea studiat problema) la masini care au preturi destul de piperate. Evident ca poti face arta si cu ibricul (si mai ales cu ibricul), dar pentru ca tehnica si gadget-urile sunt la moda am zis sa ma interesez.

Si am aflat ca exista espressoare la preturi mai mici care prin diverse artificii scot ceva care arata ca un espresso, adica, are si spuma (de gust nici nu ne pronuntam) indiferent de ce cafea pui in el - pentru ca marea majoritate consuma cafea... de larg consum, adica prajita si rasnita cine stie cand, chiar daca ele poarta nume cunoscute pe ambalaj.

Apoi exista aparate semiprofesionale, care, cu ceva pricepere si indemanare, impreuna cu o cafea de calitate scoate ceea ce trebuie. Problema este ca nici macar nu prea stim ce trebuie, pentru ca sunt putine cafenele care fac un "espresso bun" si ele nu au nume... cunoscute.

De la cafea la ReikiIntre o stea si cinci stele

De fapt unde vreau sa ajung? Am gasit un site care vindea espressoare, iar unul dintre cele mai bune aparate semiprofesionale era cotat la un review cu o stea din cinci, utilizatorul fiind profund dezamagit de rezultat dupa ce a si dat "o palarie" de bani. Urmau vreo doua comentarii la acest review unde, probabil un cunoscator, a avut remarca "Este necesar inlocuirea operatorului nu a aparatului".

Am ras... dar asa este in orice domeniu al vietii, acolo unde sacul nu se potriveste cu petecul. Si ne intoarcem iar la "Calea armoniei" care ar trebui sa-l conduca pe orice om cu bun simt in fiecare alegere pe care o face.

Fondatorul Reiki-ului - Mikao UsuiReiki este pentru oricine...

Revenind la Reiki - eu spun studentilor mei ca Reiki este pentru oricine. Da, pentru oricine! Numai ca, o Cale spiritula inseamna cultivare spirituala, inseamna crestere, inseamna resposabilizarea studentului. Nu inseamna doar energie. Energia este necesara ca resursa pentru ceea ce vei face mai departe. Si aici intervine rolul instructorului de a-ti spune ca nu Reiki te ajuta, ci tu folosesti Reiki pentru a te imbunatati. Nu Reiki este defect (ca espressorul din exemplu) ci tu, deocamdata atata poti sa faci cu o "scula perfecta". Instructorul trebuie sa faca sa se potriveasca "petecul pe sac".

Reiki este simplu iar simplitatea sa s-ar putea sa dezamageasca o minte complicata - aici instructorul va trebui sa faca simplitatea atractiva, sa exemplifice ce inseamna o stare de pace interiora care se realizeaza atunci cand mintea este linistita. Sa trecem de la filozofie si intelectualizare la trairea directa a starii.

Reiki este armonie - iar instructorul va trebui sa reveleze armonia din Reiki pentru ca studentul sa o aduca in propia-i viata.

Reiki este Totul - acest aspect continua sa-l descopere atat instructorul cat si elevul ;)

Deci nu va grabiti sa dati o stea Reiki-ului doar pentru ca asteptarile voastre nu au fost indeplinite, ca aveti o experienta nepotrivita cu un practicant Reiki sau nu v-a satisfacut un anumit curs sau poate ca ati citit un articol pe internet. Cititi carti potrivite, intrebati persoane avizate si cautati instructorul pentru care simtiti ca aveti ceva in comun!

Reiki este pentru oricine-l cauta!

Iubirea neconditionata si ipocriziaSnobismul frate cu ipocrizia sau rafinamentul si iubirea neconditionata

In loc de incheiere as dori sa mai punctez un aspect referitor la falsitatea prin care trecem pana sa devenim autentici.

Poate ca studiul espressoarelor pentru multi ar putea suna putin a snobism. Si nu neg, pentru cine isi permite, ca in orice arta poti fi judecat de snobism in demersul de a te rafina. Pana in momentul in care ajungi la rafinament va trebui sa recunosti ca esti putin snob, asa cum si cei care doresc sa manifeste iubirea neconditionata si compasiunea sunt susceptibili de ipocrizie.

Tragedia este cand demersul se intrerupe la jumatate si devii snob cu acte in regula :D