Cultivarea caracterului in 81 de pasi | Cursuri Reiki

Cultivarea caracterului in 81 de pasi

O tema destul de delicata si poate prea putin abordata...

Din nefericire in acest caz nu merge ca la tehnicile pentru "cresterea vibratiei": respiri adanc, dai ochii peste cap, etc ;)

Crearea responsabilitatii

Deseori imi "bat la cap" colegii, studentii cu asumarea responsabilitatii: adica, sa incepi sa te consideri singurul responsabil de evolutia ta iar in stadiile mai avansate, atunci cand stima de sine incepe sa fie recapatata, sa ai grija de a nu "te urca pe soclu". Este poate pericolul cel mai mare de care ar trebui sa tina cont toata viata, cei care au ajuns in postura de instructori - sa uite ca si ei la randul lor sunt tot elevi. Si totusi, uneori cred ca insist prea putin, sau poate mereu este loc de mai bine atunci cand este vorba sa construiesti un caracter.

Caracterul viitorilor instructori

Este o munca de o viata, iar schimbarile sunt mai mici sau mai mari, in functie de "materialul clientului" asa cum imi place sa zic. Si daca in primele etape ale Reiki-ului am putea spune ca nu este atat de acuta aceasta problema, ea devine un subiect important atunci cand este vorba de viitori instructori, maestrii. Tocmai de aceea, perioada de formare a unui maestru, ar trebui sa fie una specifica fiecarui candidat, iar deschiderea si increderea studentului ar trebui sa fie mare, sa nu zic totala, neumbrita de orgolii si alte convingeri culese de oriunde. Altfel, cum poti modela un caracter?!

Caracterul in principiile Reiki

Unul dintre principiile Reiki spune: "Imi indeplinesc menirea pe acest Pamant", iar in unele traduceri este regasit ca "Imi fac munca cinstit". Atunci cand am inceput eu sa invat Reiki, acest principiu era comentat in doua directii: a fi loial tie, cinstit, sa nu te minti, (unul dintre cele mai grele obiective de care nici nu ne dam seama uneori, decat atunci cand incepem calea autocunoasterii de sine), si a doua directie, onestitatea fata de ceilalti, si aici apare caracterul. Nu ar trebui sa ajungi instructor pana nu incepi sa practici la un anumit nivel acest principiu. Intr-o lume pragmatica, echilibrul dintre materie si spirit e destul de greu de mentinut. "Foamea" si plata facturilor nu pot fi ignorate in fata practicii descoperirii "nemuriri sufletului". De aceea, incercarile ar trebui sa ajute la slefuirea caracterului nu la deteriorarea lui, iar aici ajutorul ar trebui sa vina din partea profesorului.

Textele sacre si formarea caracterului

Vremea a facut sa gasesc si sa rezonez cu unul din importantele texte sacre ale omenirii care se bazeaza pe acest principiu al responsabilitatii si a-l reintoarcerii la esenta urmand legile Universale care intotdeauna socheaza mintea prin paradoxul lor. Cele 81 de versete si comentariile lor din Tao Te King reprezinta un indrumar excelent si explicit al modalitatii de schimbare a felului de a percepe lumea care pe cat de paradoxal si idealist ar parea, este perfect utilizabil. De asemenea, aceste texte sacre reprezinta si esenta caii Reiki si am ales sa meditam asupra lor la Intalnirile de practica.

Rolul maestrului in formarea caracterului

In zilele de azi profilul maestrului si al ucenicului a inceput sa se schimbe, iar relatia incepe sa-si piarda din ce in ce mai mult din valoare in schimbul cresterii vitezei de comunicare. In aceste conditii calitatea informatiei se deterioreaza. Regasim astfel oameni debusolati de atatea opinii care par contradictorii. Cei care au ajuns la o anumita maturitate mentala si emotionala, aleg uneori calea autodidactului, care nu este rea dar nu este pentru oricine si din cand in cand si acestia au nevoie de un sprijin exterior.

Deci, nu pierd ocazia, de a sublinia inca o data ca o practica spirituala nu se poate face doar de la distanta si online. Ea poate fi suplinita prin noile metode de comunicare dar nu inlocuita.

Caracterul si spiritualitatea

As mai mentiona ca valoarea caracterului tine de spiritual iar abilitatea de vindecare energetica, in unele cazuri, nu are o legatura directa cu acesta, asa cum profesionalismul unui doctor nu este garantia unui caracter impecabil.

O lume mai buna incepe de la tine!