Cererea acceptului in Reiki | Cursuri Reiki

Cererea acceptului in Reiki

Este nevoie de a-i cere acceptul celeilalte persoane pentru a-i face un tratament Reiki?
Aceasta intrebare este una care apare de cele mai multe ori la cei care sunt la inceput de drum in Reiki, dar ii framanta si pe cei mai avansati existand mai multe opinii in acest sens. Iata si opinia mea cu privire la acest subiect:

Acceptul in ReikiIn primul rand mi-a atras atentia lipsa de interes a japonezilor (sau cel putin asa pare) pentru acest aspect - cursurile de Gendai Reiki si Komyo Reiki Kai nu fac precizari in acest sens. Atunci l-am intrebat pe Hyacuten Inamoto sensei ce parere are despre acest subiect, iar raspunsul sau a venit simplu: “Daca simti nevoia, atunci cere-i-l”. Nu m-a satisfacut indeajuns raspunsul si am incercat sa dezleg singur misterul.

Am ajuns din nou la “cum se practica Reiki” (revedeti articolul Reiki in trei pasi) iar pasul doi mi-a oferit informatia necesara: In momentul in care te abandonezi Universului iar procesul devine necontroloat de tine, dincolo de minte, iar tu esti doar intermediarul intre Sursa si Client, unde clientul este parte activa a vindecarii sale (el determina cum, unde si cand sa se opreasca aceasta curgere de energie, chiar daca nu face asta in mod constient) atunci cererea acceptului nu este necesara. Totodata am inteles de ce aceasta cerere a acceptului este necesara in alte practici energetice - deoarece acolo intervine mintea, vointa, emotiile terapeutului. In acele proceduri, terapeutul cotroleaza o mare parte din ceea ce se intampla si tocmai aici este marea diferenta pe care o aduce Reiki.

Exceptii
Si totusi voi continua sa nuantez acest raspuns:

  • Este bine ca persoana sa aibe cunostinta de tratamentul care i se face pentru a putea participa intr-un mod activ la vindecarea sa prin constientizari si actiuni, decizii de eliminare a cauzelor care au dus la dezechilibrarea si imbolnavirea sa.
  • Este bine sa cerem acceptul cand suntem la inceput si ne “confruntam” cu entuziasmul incepatorului - asa numitul “Sindrom al salvatorului”. Refuzul potentialului clientului ne va ajuta sa ne revizuim atitudinea si sa ajutam acolo unde gasim si deschiderea necesara.
  • Este normal sa respectam decizia (refuzul) potentialului client in momentul in care acesta si-a exprimat-o verbal sau a lasat sa se inteleaga acest lucru.
  • Este bine sa ne urmam intuitia in momentul in care observam ca ori de cate ori incercam sa facem un tratament cuiva, suntem impiedicati intr-un fel sau altul sa o facem.

Si in acest moment ajungem cumva de unde am plecat. Este bine ca un tratament sa se efectueze atunci cand este solicitat si nu invers, adica solicitarea sa vina din partea terapeutului. In acest moment am putea spune ca terapeutul are sanse mai mari sa nu mai fie implicat mental-emotional, nu mai doreste sa demonstreze ceva lui sau altuia sau nu mai vrea sa aline durerea altei persoane cand de fapt el sufera pentru problemele celuilalt.

Concluzie
Atunci cand vom respecta dreptul fiecaruia de a se cunoaste vom realiza ca nu mai este nevoie de raspunsul acestei intrebari pentru ca ea nu se va mai pune…