Ce este cel mai important in Reiki? | Cursuri Reiki

Ce este cel mai important in Reiki?

Este destul de greu ca traind intr-o lume atat de pragmatica sa intelegem ca Principiile Reiki sunt cele ce fac din Reiki o Cale spirituala. De asemenea, e destul de greu sa acceptam ca o Cale spirituala nu prea are legatura cu abundenta, asa cum cultura unui om nu are legatura cu sanatatea sa, dar asta poate intr-o alta postare.

Principiile Reiki si "Cornul de aur"

Invatand din basme

UnicornDe curand am citit un basm unde... se facea ca s-a nascut un unicorn diferit de fratii sai - era roz in loc de albastru si nu avea corn in frunte. Toata lumea radea de el si ca urmare si-a luat lumea in cap si a plecat de acasa. Pe drum tocmai cand se gandea ce prostie facuse, s-a intalnit cu o zana care i-a promis ca ii va creste un corn in frunte de indata ce va face trei fapte bune cu singura conditie ca de fiecare data sa nu astepte ceva in shimb.
Zis si facut, calutul se intoarse acasa si toata ziua nu iesi din cuvantul parintilor, indeplinind cu prisosinta toate sarcinile date de acestia, dar nici urma de corn in frunte. Suparat ca zana si-a batut joc de el, pleca in cautarea ei. Intamplarea facu sa gaseasca o broscuta care era sa se inece, iar el intinse botul si o salva. Tot astfel, in drumul sau, micul unicorn mai ajuta, fara a sta pe ganduri, inca doua vietati care intampinau dificultati.
Si deodata isi facu aparitia zana cea buna care il puse sa se priveasca in oglinda lacului pentru a vedea minunatia de corn de aur ce-i crescuse in frunte. Astfel calutul afla ca este alesul de a fi rege peste unicorni.

Principiile Reiki

Principiile Reiki - GokaiPrincipiile Reiki ce stau la baza acestei cai spirituale, fara de care, Reiki nu ar fi o Cale si probabil nici spirituala, sunt urmatoarele:

Doar astazi:
Nu ma ingrijorez
Nu ma infurii
Sunt recunoscator
Imi indeplinesc misiunea pe Pamant
Sunt bun cu ceilalti

De la dorinta de schimbare, catre schimbare

Atata timp cat aceste principii nu vin din interior, la fel ca bunatatea calutului care a ajutat broscuta, noi vom fi inca pe Cale, doar respectand principiile, si asteptand recompense.
Din aceasta cauza, Principiile Reiki sunt atat de importante si reprezinta o harta sau calauza celui care practica Reiki.