Bogdan's blog | Cursuri Reiki

Bogdan's blog

Cine e cel mai "frumos" sub Soare?

Oglinda oglinjoara!... – partea 3 din 3
Cine e cel mai “frumos” sub Soare?

Acest ultim articol face referire mai directa la titlu :) Oare unde ne aflam? Cat de “frumosi” suntem din punct de vedere spiritual?! Stiu ca nu asa se pune problema si ca acest domeniu nu este unul al competitie (sau ar trebui sa nu fie). Dar vreau sa folosesc momentul pentru a te motiva. Sau mai degraba de a te trezi... Pentru ca marea majoritate ne aflam pe la nivelul 1 sau cel mult 2, iar cei care incearca ceva nu prea depasesc nivelul 5... din 9. Si unde e trezirea aici? Nu suntem atat de frumosi pe cat ne credem. Si nici ceilalti oricat de poleiti ar fi, tot nu depasesc aceste straturi de inceput, in care sa incepi macar sa-ti pui problema.

Oare unde ma aflu si in ce directie merg pe Calea mea?

Oglinda oglinjoara!... – partea 2 din 3
Oare unde ma aflu si in ce directie merg pe Calea mea?

Orice cale ai aborda, ai nevoie de un feedback, de un mod de a te verifica daca inaintezi in directia potrivita. Exista multe moduri de a ne autoamagi ca suntem pe drumul cel bun. De exemplu . conceptul de detasare nu este unul atat de usor de abordat si de cele mai multe ori ajungem sa fim niste zombi in loc de fiinte pline de viata. Din pacate, de cele mai multe ori, trebuie sa renuntam la modul de viata care credem ca e cel mai potrivit pentru noi, chiar daca ne este cel mai usor de abordat si ne face chiar placere...

Care este Calea mea?

Oglinda oglinjoara!... – partea 1 din 3
Care este Calea mea?

Chiar daca sunt un practicant de Reiki incerc sa gasesc texte si carti care ma inspira pe mine si pe elevii mei, exact asa cum facea si Mikao Usui sensei atunci cand oferea indrumare mai ales celor ajunsi la un nivel mai avansat.

Doresc sa abordez, acum la inceput de an, cateva problem esentiale pentru tine, cel care esti in cautarea unei Cai de evolutie. Stiu ca este o nebuloasa pentru multi care incep sa caute si nu stiu ce cauta sau unde sa caute. Personal, am gasit de ceva timp aceasta carte – Intelepciunea Eneagramei- din care o sa citez cateva fragmente pentru a aduce cateva repere pentru un cautator.

Faimosul vindecator brazilian Rubens Faria Jr. a fost in Romania

Rubens Faria Jr. si Bogdan LevitchiExista minuni?! Ce inseamna minuni?!

Un om deosebit, atat de simplu...

Am avut ocazia sa vad stiinta si mediumitatea intr-un singur om.

Intalnirea cu Rubens m-a marcat, este putin spus. Inca e mult prea devreme sa scriu ceva, dar incerc in ideea de a mai sedimenta informatia. Mai degraba, o sa incerc sa astern in continuare ideile care simt nevoia sa le gasesc un numitor comun:

Spiritualitatea de zi cu zi

Curs Gendai RekiCand spiritualitatea se intalneste cu normalitatea

Am fost de cateva ori criticat ca ma pierd in detalii sau ca discutam prea mult despre lucruri “normale” in loc sa castigam timp pentru Reiki. Acest articol nu este pentru a ma justifica, ci pentru a clarifica faptul ca dimensiunea spirituala trebuie descoperita in viata de zi cu zi.

Vrei sa te ajut?

Maestrul care ajutaMai bine nu accepta daca nu ai de gand sa aplici! Nu e momentul tau acum!

De curand am primit o invitatie sa ma inscriu intr-un grup ce imi pemitea accesul la anumite resurse, cursuri, webinarii, etc dintr-un anumit domeniu. Partea care mi-a atras atentia in mod special a fost aceea in care se specifica faptul ca daca sunt doar un colectionar de cursuri si nu aplic nimic din acele informatii, mai bine nu ma inscriu - ei au nevoie de un grup activ!

Cultivarea caracterului in 81 de pasi

O tema destul de delicata si poate prea putin abordata...

Din nefericire in acest caz nu merge ca la tehnicile pentru "cresterea vibratiei": respiri adanc, dai ochii peste cap, etc ;)

Crearea responsabilitatii

Deseori imi "bat la cap" colegii, studentii cu asumarea responsabilitatii: adica, sa incepi sa te consideri singurul responsabil de evolutia ta iar in stadiile mai avansate, atunci cand stima de sine incepe sa fie recapatata, sa ai grija de a nu "te urca pe soclu". Este poate pericolul cel mai mare de care ar trebui sa tina cont toata viata, cei care au ajuns in postura de instructori - sa uite ca si ei la randul lor sunt tot elevi. Si totusi, uneori cred ca insist prea putin, sau poate mereu este loc de mai bine atunci cand este vorba sa construiesti un caracter.

Hyakuten Inamoto sensei a fost in Romania

Hyakuten Inamoto senseiReintalnirea cu maestrul

Weekend-ul trecut (03-04 septembrie) l-am reintalnit pe unul dintre maestrii Reiki japonezi ce continua sa faca lumina intre miturile si legendele ce au cuprins Reiki-ul in intreaga lume - Hyakuten Inamoto sensei. De fiecare data, m-am bucurat sa aflu informatii ce vin de la oameni care sunt mai aproape de sursa.

Ce este cel mai important in Reiki?

Este destul de greu ca traind intr-o lume atat de pragmatica sa intelegem ca Principiile Reiki sunt cele ce fac din Reiki o Cale spirituala. De asemenea, e destul de greu sa acceptam ca o Cale spirituala nu prea are legatura cu abundenta, asa cum cultura unui om nu are legatura cu sanatatea sa, dar asta poate intr-o alta postare.

UnicornPrincipiile Reiki si "Cornul de aur"

Invatand din basme

De curand am citit un basm unde... se facea ca s-a nascut un unicorn diferit de fratii sai - era roz in loc de albastru si nu avea corn in frunte. Toata lumea radea de el si ca urmare si-a luat lumea in cap si a plecat de acasa.

Reiki si eliberarile emotionale - caz terapeutic

Reiki si emotiile negativeEmotiile negative si cauzele bolilor

Incepe sa fie recunoscut din ce in ce mai des importanta echilibrului mental-emotionale si rolul lui in pastrarea sanatatii fizice. "Incarcarea" cu emotii negative (in urma unor evenimente traumatizante) inseamna pana la urma boala iar "descarcarea" acestora inseamna recapatarea sanatatii iar invatarea modului de a trai emotiile fara a ne mai "incarca" inseamna Dezvoltare personala sau Cale spirituala.

Pages

Subscribe to RSS - Bogdan's blog