Abilitatile Reiki | Cursuri Reiki

Abilitatile Reiki

Reiki inseamna Clarvedere? Raspunsul este nu!

Premize

O sa incep sa enumar cateva idei de la care am plecat:

  • yoghinii considera ca abilitatile spirituale care apar pe parcursul evolutiei practicantului sunt doar niste piedici in atingerea scopului final, spiritual - starea de iluminare
  • scopurile Reiki-ului, asa cum le-a fixat Mikao Usui sensei, fondatorul metodei, sunt: obtinerea starii de vindecare in urma practicii Reiki si atingerea starii de Anshin Ritsumei, adica pacea interioara sau iluminarea

Pornind de la aceste premize, am avut mereu in minte intrebarea - Unde este limita intre cele doua scopuri Reiki? Unde se sfarseste preocuparea de a deveni un terapeut din ce in ce mai eficient, mai "dotat" din punct de vedere al perceptiilor si cand incepe focalizarea pe atingerea pacii interioare?

Chiar daca, din punct de vedere temporar, lucrurile erau destul de bine fixate (incepand cu nivelul III Reiki, ar trebui sa ne concentram atentia pe scopul ultim al acestei cai spirituale), faptul ca invatarea Reiki-ului nu are timpi stabiliti si sunt lasati la laitudinea fiecarui instructor sa fixeze frecventa cursurilor, face ca raspunsul la intrebare sa nu fie atat de usor de dat.

Chiar si afirmatia ca "abilitatea Reiki este un barometru al evolutiei spirituale a practicantului" nu ajuta pentru ca traind intr-o societate competitiva, vom incerca instinctiv sa depasim aceste limite, trisand si folosind tehnica in locul efortului pentru desavarsirea personala - ceea ce denota ca inca nu am depasit nivelul II de Reiki, cel de vindecare.

Revelatia

Revelatia mea a inceput sa se contureze in momentul in care am inceput sa fac paralele intre practica Zen-ului in diferite arte si Reiki. Atunci am identificat anumite etape comune care se regaseau in artele japoneze si Reiki, si am indraznit sa spun ca "Reiki este Zen-ul in arta vindecarii cu mainile". Din aceasta perspectiva, descoperirea locului de vindecat prin scanarea bolnavului cu mainile (byosen - hibiki) este un pas necesar in antrenamentul spiritual. Dar despre asta, poate intr-un articol viitor.

Confirmarea

Confirmarea a venit la cursul de Reiki pentru incepatori al lui Hyakuten Inamoto sensei din acest an (2015) la care am participat. Astfel, am fost uimit in momentul in care maestrul a afirmat ca abilitatile extraordinare pe care le descopera anumiti practicanti Reiki in timp, nu reprezinta un scop in sine, si in acest sens a dat doua exemple de maestrii cunoscuti in lumea Reiki: doamna Hawayo Takata sensei, si Kimiko Koyama sensei care au fost inzestrate de la natura cu puterea extraordinara de a avea perceptii extrasenzoriale. Doamna Kimoko Koyama a identificat chiar zona probabila unde ar fi meditat cele 21 de zile Mikao Usui - vezi poza alaturata.

Concluzia

In concluzie, abilitatea de a detecta cu mana, zona care urmeaza sa fie tratata este un scop care ar trebui sa fie atins. Dincolo de asta, determinarea afectiunii, numarul de sedinte necesar etc, nu mai reprezinta o necesitate, ci mai degraba o pierdere de timp. Amplificarea acestor abilitati va apare oricum cu timpul practicii si in functie de talentul innascut al fiecaruia.